Zoek
Sluit dit zoekvak.

Home / Adem retraite

Adem retraite

Deze ademretraite is een groepscoaching reis voor 2- 4 personen van adem naar ruimte. Je ontdekt hoe jouw ademkwaliteit is en je ervaart meer ruimte in je lichaam als je ademkwaliteit verbetert. Dit zorgt voor een betere gezondheid, meer lucht en een heldere geest.

 

Wat is een Adem retraite?

Een adem retraite leert je gezond te ademen. Steeds meer mensen hebben een dysfunctionele ademhaling. Omdat de samenleving steeds meer van je verlangt. Dit veroorzaakt klachten die uiteindelijk leiden tot ziekte. Tijdens dit retreat leer je hoe je jouw ademkwaliteit kunt verbeteren.

Tevens maak jij ook een ademreis naar binnen. Door aandacht te hebben voor je ademhaling breng je de aandacht naar jezelf en richt je je op wat jou tegenhoudt dat te doen waar jij gelukkig van wordt.

Adem coaching gaat over ruimte maken voor alles wat er NU in jouw leven speelt.

Van adem naar ruimte!

 

Emoties

Emoties en gevoelens zijn de richtingaanwijzers op jouw pad. We hebben vaak al vroeg geleerd dat veel emoties er niet mogen zijn. We stoppen ze ergens diep weg en ademen niet meer op die plek. Hoe meer we onderdrukken, hoe hoger we gaan ademen, hoe minder zuurstof ons lijf krijgt. Het wegstoppen zelf kost al bergen energie. Vervolgens gaat ons lijf protesteren, kunnen we steeds meer pijn, stijfheid, ontstekingen krijgen…tot we uiteindelijk niet meer in staat zijn om te voelen, met een mogelijke depressie of burn-out tot gevolg.

 

De basis

Tijdens dit ademretreat leer je vooral hoe je een gezonde basis kunt maken. Je leert hoe je jouw ademkwaliteit in rust kunt verbeteren. Vaak is de adem in rust te snel, oppervlakkig en adem je teveel CO2 weg wat leidt tot chronisch hyperventileren. Als dit te lang aanhoudt, dan kan je klachten ontwikkelen die je niet vaak naar een ongezonde ademhaling herleidt. Dus voorkom een langdurige zoektocht naar oplossingen voor je gezondheid en begin met het verbeteren van jouw ademkwaliteit.

Herken je dit?

 • Vaak door de mond ademen
 • Last stress
 • Astma, COPD
 • Vaak verkouden, moeilijk neus ademhalen
 • Last van chronische hyperventilatie
 • Snurken, apneu
 • Hoge bloeddruk
 • Snel buiten adem
 • Angst, paniekaanvallen
 • Slechte nachtrust

Wat levert je dit op?

 •  Ademkwaliteit verbetert
 • En je komt meer tot rust, ook geestelijk
 • Gaat beter slapen
 • Meer inzicht in ademhaling
 • Het helpt je ook een stukje emoties verwerken
 • Minder last van angst en paniek
 • Meer uithoudingsvermogen

 

Wat gebeurt er tijdens een adem retraite

Je leert jezelf beter kennen doordat je aandacht hebt voor wat er in jou speelt op dit moment. Welke gevoelens of emoties heb je ontkent en zorgen ervoor dat je veel energie verliest?

Ook leer je jouw lichaam beter kennen en word je je bewust van de helende werking van een gezonde ademhaling. Hierdoor verbindt je je weer met jezelf. En accepteer je niet alleen de mooie kanten maar ook de donkere kanten van jezelf, die nu aan de oppervlakte komen. Dit geeft je dan alle vrijheid om vrij en licht te leven. Zodat je weer meer energie overhoudt. En kunt doen waar jij goed in bent en gelukkig van wordt.

Hoe ziet het ademretreat er praktisch uit?

 • Ik werk vanuit mijn methode Sunny mind up en mijn coaching model en dat betekent dat ik eerst begin met lichaamsbewustzijn en ontspanning.
 • Je ontvangt van mij veel informatie over de werking van onze ademhaling zodat je meer gaat begrijpen hoe belangrijk ademen is. En hoe het in je lichaam werkt. Dit is een stukje ademcursus dat samen met verschillende praktische oefeningen ervoor zorgt dat je het ook meteen ervaart.
 • Alle sessies zijn in de buitenlucht. Zo kun je goed verse lucht opnemen.
 • Ik leer je bewust te worden van jouw adem. Je leert hoe je jouw adem kunt herkennen en wat dit over jou zegt.
 • Ook zal je leren hoe je ademhalingstechnieken kunt gebruiken om te ontspannen in je hoofd.
 • Mijn methode ontleent technieken uit Buteyko, yoga( pranayama), mindfulnessQigong, rebirthing.

Elke ochtend is er een groepscoaching sessie na het ontbijt. Na deze sessie heb je vrije tijd en in de namiddag is er een individuele coaching sessie en aansluitend een Bodymind les gericht op de ademhaling.

Adem retraite op Sardinie

Wil jij ook gezonder gaan ademen?

En leren dat ademkwaliteit bijdraagt aan een betere gezondheid?

Lijkt je het fijn vrij te ademen op een prachtige locatie aan zee op Sardinie ?

 

Ademen aan zee
Qigong in de natuur
Groepscoaching
Gebruik je middenrif
Vorige slide
Volgende slide

Ervaring van anderen

Review van Manuela Merche
Lees verder
Bellissima esperienza, posto incantevole. Monique perfetta nell’accompagnarti nel percorso di consapevolezza. Tony bravissimo, nel farti gustare piatti genuini preparati da lui. Grazie🙏
Review van Miranda Van der Ven
Lees verder
De rust en de fijne ontvangst. Toni en Monique zijn zulke lieve mensen
Review van Annemiek Godefroy
Lees verder
Geniet van zon, zee, prachtige natuur, yoga en meditatie en kom helemaal tot jezelf. genieten met hoofdletter G!
Review van Simone
Lees verder
Monique ziet haarfijn wat er nodig is en geeft dit liefdevol terug. Ik heb veel over mezelf geleerd en voel dat ik nu de keuze kan maken die ik al heel lang wilde maken.
Review van Margje
Lees verder
Spannend maar superblij dat ik het gedaan heb. Ik ben een ander mens!
Review van Teun
Lees verder
Goede, professionele begeleiding van Monique. Je merkt dat ze zeer ervaren is, ze speelt prefect in op ieders situatie. En heerlijke humor ook, daar hou ik van. Ik kom zeker weer!
Review van Wendy
Lees verder
Weer genoten van een heerlijke week bij Monique en Toni in de beach Lodge! Monique is een geweldige coach die je echt weet te raken en je met haar humor en nuchtere kijk op zaken verder weet te helpen. Een lach en een traan liggen heel dicht bij elkaar. Ik heb genoten van het geweldige gezelschap, de waardevolle coachsessies en natuurlijk het heerlijke eten van Toni. Echt een aanrader om een weekje naar toe te gaan, je doet jezelf er een enorm plezier mee. Ik kan er weer even tegenaan!
Review van Johan
Lees verder
Ik heb een prachtige retraite gehad. Veel geleerd van Monique. Super fijne coach die voor mij precies wist te vertellen waar ik aan kan werken. Lekker down to earth en niet te zweverig. Ik heb ongelooflijk veel geleerd. En Toni, wat kan hij koken zeg. Je bevindt je op loopafstand van het strand waar je rustig alles wat je die dag hebt opgedaan kan laten bezinken. Een prachtig gebied, een prima accommodatie en prettige personen om mee te werken. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit iets is wat je jaarlijks moet doen. Even aan jezelf werken op een goeie locatie met leuke mensen.
Review van Anita
Lees verder
Een geweldige mooie plek waar je alle tijd en rust hebt om tot jezelf te komen. Met Monique krijg je een pakket op maat waardoor de hobbels die je op je pad dacht te zien veranderen in een volledige focus op jezelf. Ik heb een heerlijke week gehad! Uiteraard heeft ook het heerlijke eten van Toni en het prachtige weer daar ook een bijdrage aan geleverd 🌞
Review van Loes
Lees verder
In oktober 2017 heb ik een week genoten van een individuele retraite bij Monique en Toni. Een prachtige, inspirerende ervaring. Zowel de inhoud van de 'lessen' en oefeningen als de, met liefde, bereidde maaltijden als de locatie en natuur zijn onvergetelijk, voor mij geweest. Absolute aanrader.
Review van Rosella
Lees verder
Penso che chi ha vissuto questa esperienza con Monique, non la dimenticherà mai più, è una persona che ti trasmette la magia e l'amore della vita.
Review van Fabio
Lees verder
E affascinante fare quello che Monique ci fa fare perché assumendo posizioni inimmaginate ti ritrovi in spazi mentali nuovi e diventi consapevole delle tue possibilità.

6 dagen en 5 nachten

Boeking informatie

From Breathing to Broadening Van adem naar ruimte Deze ademretraite zorgt ervoor dat je meteen een verandering ondervindt. Je gaat gezonder ademen, je conditie verbetert, je wordt je bewust van je adempatroon en je voelt je gezonder. Doordat er maar maximaal 4 personen aan meedoen, kan er persoonlijk en intensief gecoacht worden. Zo leer je wat jouw adem jou wil vertellen. En heb je ook het voordeel van het delen van ervaring met elkaar. Breathe, don’t be afraid to care : Durf te ademen, wees niet bang om je emoties te laten zien.
• Rustige locatie • Uitzicht over zee • Topgerechten • Groepscoaching • Waardevolle individuele coaching sessie • Persoonlijke aandacht
Toni is je chef kok en verzorgt met name de diners. Hij kookt graag helemaal vrij. Hij gaat elke ochtend in de bar ontbijten zoals alle Italianen dat gewoon zijn en daar hoort hij wat de vangst van de dag is. Of welk fruit of groenten er vers van het land komen. daarop geinspireerd gaat hij het diner verzorgen. De wijn die bij het diner geschonken wordt, is door vrienden gemaakt en bevat geen conserveringsmiddelen. Deze wijnen zijn 100% biologisch. De lunch is niet inbegrepen maar je kunt altijd een pakketje maken van het ontbijt en/of diner er is voldoende. Ook kun je kiezen om eens aan het strand te lunchen.

Op het terrein staan 2 grote lodges voor maximaal 3 personen. Je kunt ook kiezen voor een single room lodge. Deze biedt plaats aan 1 persoon. Wil je een grote lodge voor jezelf dan betaal je een toeslag van 200 euro. Elke accommodatie heeft standaard opgemaakte bedden, 2 handdoeken en een strandlaken. Ook mag je gebruik maken van de aanwezige yogamaterialen.( matje, meditatiekussen, fleece, bolster, blokken)

Inclusief • Coaching sessies samen • Een individuele sessie • Bodymind sessies • Ontbijt en diner • Lunchpakketje – Onbeperkt thee, koffie, water • Transfer van en naar Carbonia treinstation Exclusief – Vlucht – Verzekering – Prive transfer

Gerelateerde blogs

Aanmelden voor deze retraite

Gratis Ebook

Wil je leren hoe jij je in 5 minuten tijd weer ontspannen voelt en volledig gefocused? 

Download mijn E book : De kracht van AA

Aanmelden voor deze cursus

Aanmelden voltooid!

Je kunt nu ontspannen!

Het is nu mijn beurt. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.